TOON ZIJBALK
Welk shirt draag je onder je colbertje?

Onder een mooi en tijdloos colbertje hoort natuurlijk een mooi, goed zittend en strijkvrij overhemd. Het kopen van een overhemd wat goed zit, is niet altijd even gemakkelijk. In dit artikel lees je enkele nuttige tips voor het kiezen van het juiste overhemd om onder je pak te kunnen dragen.

Welk strijkvrij overhemd draag jij onder je colbert?

Pasvorm

Het begint allemaal bij de pasvorm van het overhemd. Een overhemd moet comfortabel zitten, dus niet te strak of wijd en niet te kort of te lang, je draagt deze namelijk de hele dag.

Boord

Er zijn veel verschillende boorden voor een overhemd. Voor een modern en tijdloos outfit kies je een classic (links) of wide-spread/ cut-away (rechts) boord. Als je een stropdas draagt, dan is de classic boord geschikt voor mannen met een smaller gezicht en de wide-spread of cut-away voor mannen met een brede kaak en/of dikkere nek. De boord hoort in dezelfde kleur te zijn als het overhemd, idem voor de binnenkant van de boord en mouwen.

Stof

Een overhemd koop je van 100% katoen. Egyptisch katoen is één van de luxere katoenen en heeft langere vezels dan ander katoen. De lange vezels zorgen voor een sterke, zijdeachtige stof die ademt en zachter wordt hoe meer je het wast. Niet geheel onbelangrijk is dat een overhemd van Egyptisch katoen ook fijn strijkt.

Manchet

Voor een tijdloos outfit kies je voor een enkele manchet. Een enkele manchet is geschikt voor elke gelegenheid en staat altijd goed. Een dubbele manchet draag je voornamelijk onder een smoking tijdens een black tie event.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.